//
4 min lesetid

JUNGELFEST I BERGEN: En helt unik festival

Med farger, rytme og mangfold er Jungelfest i Bergen et høydepunkt for artister, kunstnere og byens unge som ønsker å nyte en skikkelig fet helgefestival.

En inspirerende atmosfære

Inne på Landmark i Bergen Kunsthall er Jungelfest i gang. Med fargerike lys og god og rytmisk musikk skapes en behagelig atmosfære fra første stund man entrer rommet. Det tar ikke lang tid før lokalene i første og andre etasje fylles opp av entusiastiske mennesker som er klar for en skikkelig lørdagsfest. 

Jungelfest inviterte til skikkelig lørdagsfest på Landmark i Bergen Kunsthall.

Festivalens gjester er kule, laid-back og engasjerte. De koser seg på dansegulvet og slår seg løs med mye glede. Noen danser barbeint på vegg-til-vegg-teppet i lokalet, mens andre kjenner på bassen i brystet og presterer med noen “ekte moves”. 

Den gode og deilige atmosfæren forsterkes når det spilles på scenen og publikummet er helt med.

Hva er Jungelfest?

Pionér og pådriver av Jungelfest er bergenseren Simon Alejandro. Han ønsker å skape en plattform hvor folk kan møtes og sjekke ut musikk og kunst som man kanskje ikke kjenner til fra før. Han ønsker å få frem nysgjerrigheten til folk og utvide den kunstneriske horisonten deres.

– Hele Jungelfest er en feiring! Festivalen åpner for møter mellom lokale og internasjonale artister, med mulighet for å treffe likesinnede mennesker. Det gir rom for glede og utvikling.

Simon Alejandro

Jungelfest har et kreativt og mangfoldig innhold med konserter, DJs, plakatutstilling, merch, lytteklubb og danseworkshops. Her kan man høre alt fra tekno, jazzete rap, pop, afro, arabisk og house. Simon Alejandro og kollegaene hans jobber med kunstnere som andre ikke har jobbet med før, og håper å få invitert enda flere til Bergen. 

I tillegg til å være DJ og skape solomusikk har Simon Alejandro et brennende engasjement for kunst og kultur, og for å fremme et trygt og mangfoldig miljø. Gjennom flere år har han møtt på mange flotte folk som han ønsker å samle, fra blant annet Norge, Danmark og Frankrike.

– Hele samarbeidet og denne linken som skapes mellom mennesker er liksom litt priceless, sier han.

Med dyktige artister og et engasjert publikum ble det en svært god atmosfære i lokalet.
– Unikt, åpent og fullt av rytme 

Inne på Landmark treffer vi på Olav Klafstad (25) og Tarjei Sortland (25). Det er tydelig at de koser seg veldig denne lørdagskvelden. 

– Jungelfest er for den med glede, begynner Olav og fortsetter: 

– Her kan man bryte normer og bare kose seg!

Både Klafstad og Sortland er relativt ofte på Landmark, men synes samtidig at Jungelfest er noe helt spesielt. De er her absolutt for den gode musikken og “viben”, men også på grunn av menneskene.

– Det e så mange kjekke folk her, bryter Tarjei ut med sin sjarmerende hordalandsdialekt.  

Det er tydelig at han er glad for å tilbringe lørdagskvelden sin på Jungelfest. Både Olav og Tarjei beskriver det som noe unikt, åpent og fullt av rytme. 

Olav Klafstad (25) og Tarjei Sortland (25) på Jungelfest lørdag kveld.

En spesiell energi

Blant artistene på årets Jungelfest er Julie Pavon og Jeremy Troy fra Danmark. De er på sitt første musikkoppdrag utenfor Danmarks grenser, og er glade for å debutere internasjonalt på Jungelfest i Bergen.

– Vi føler oss veldig avslappet og inkludert. Jungelfest er en utrolig flott scene og plattform!

Julie Pavon

Og det blir nok langt fra den siste internasjonale scenen hun skal stå på. Julie Pavon er en upcoming artist, og har i det siste hatt flere opptredelser i København. 

Pavon og Troy sier de føler seg inspirerte av oppholdet sitt i Bergen. 

– Du føler kreativiteten overalt, og det er så mye gjensidig energi her mellom folk. Det er mye som foregår og folk er så støttende, inspirerende og inkluderende! Det er veldig gøy, sier de.

Pavon og Troy beskriver Jungelfest som en skikkelig bra opplevelse, og snakker varmt om Bergen by blant de vakre fjell.

– Vi får så mye energi av å være her. Særlig da vi spilte på scenen, men det å tilbringe helgen i Bergen har i seg selv vært svært inspirerende, sier Pavon.

Jeremy Troy og Julie Pavon fra Danmark er glade for å kunne opptre på Jungelfest i Bergen.

– Creativity is not capitalism

Dette sitatet kommer fra Marie Kaae, som holder danseworkshop for byens entusiastiske dansere på USF Verftet søndag ettermiddag. Stemningen er på topp og Marie utstråler en energi som får alle til å føle seg komfortable. 

Selv begynte Kaae å danse da hun gikk på barneskolen, og forteller at hun skjønte tidlig at dette kunne bli en profesjonell karriere. Til vanlig bor hun i København, men har danset både i London og Paris, og har vunnet flere dance battles. 

Dagens workshop i house-sjangeren er noe mange har hatt gleden av etter å ha vært borte fra dansegulvet på byen lenge. Når Marie skrur opp musikken danser alle samme koreografi, men med sine helt egne stiler og preg mens de bruker hele rommet til å bevege seg i. De blir oppfordret til å danse med hverandre, og det er tydelig at det skaper både inkludering og glede.

Danseworkshops, som foregår fast hver søndag, er en del av tilbudet fra kunst- og kulturorganisasjonen Jung, som er en møteplass for unge. 

Danseworkshops hver søndag er et tilbud arrangert av Jung – en møteplass for unge.
Søndag ettermiddag var timene instruert av den profesjonelle danseren Marie Kaae.

Jungelfest har vært en unik opplevelse, og en fet måte å bli kjent med både musikk og mennesker du gjerne ikke opplever i hverdagen. Vi sitter igjen med en følelse av inspirasjon, kreativitet og samhold, og kan med dette si at vi gjerne kommer tilbake neste år!

Tekst & foto:
Marita Haugsdal og Ingeborg Gloppen Johnsen

Skribent

Forrige artikkel

Fashion used as a political statement

Neste artikkel

The Far Right in the Country of Human Rights