1 min lesetid

Oppskrift: Alt-du-har-i-skapet-suppe

Du sitter du nå med en oppskrift på en god, varm og billig suppe av alt du har i skapet ditt, eller iallefall bør ha i skapet ditt.

Her kan du slenge med de små-slappe restene av blomkål du har unngått blikket til, samt bruke opp den tomatpureen du åpnet for noen uker siden. Billig mat trenger ikke smake dårlig. Oppskriften er inspirert av Maj-Britt Aagard sin røde samvittighetssuppe.

Ingredienser:

  • 3 store tomater
  • 2 store røde paprika
  • 1 stor rødløk eller gul løk
  • 400 g (1 boks) kokte kikerter
  • 1 boks røde linser (kokt)IMG_5230
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss tomatpuré/tomatkonsetrat
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts karri
  • 2 ts sukker eller flytende honning
  • En klype salt
  • 2 ss olivenolje
  • 1 l grønnsaksbuljong eller hønsebuljong, alt etter hva du har
  • Det du har av rester i kjøleskapet; brokkoli, blomkÃ¥l, squash eller aubergine. Har du en klonk med fløte fra oreokaken pÃ¥ søndag? Smell den opp i og.

IMG_5222

Slik gjør du:

  • Kutt opp grønnsakene i passe smÃ¥ biter og legg det pÃ¥ et brett med bakepapir. Strø over salt og krydder og olje, og smekk den i ovnen pÃ¥ 250grader i en halvtime.
  • Deretter varmer du opp 1 liter vann med grønnsaksbuljong. Etter en halvtime, om paprikaen er god og mjuk og det er god stemning sÃ¥ heller du grønnsakene over i gryten med buljongen. Stavmiks, og vipps sÃ¥ har du middag.
  • Har du noe rømme som synger pÃ¥ siste vers? Dander det i suppen med en god skje.
  • Hell over det du har stjelt av ferske urter fra Musehagen og nyt. Er du ekstra fjong sÃ¥ unner du deg litt parmesan og en hvitløksbaguett, men den fungerer ogsÃ¥ med revet hvitost og kneipp.

IMG_1856-2

 

Foto: Malin Kvamme

Skribent

Forrige artikkel

Anmeldelse: Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter

Neste artikkel

Slik får vi kvinnene med!