Du sitter du nå med en oppskrift på en god, varm og billig suppe av alt du har i skapet ditt, eller iallefall bør ha i skapet ditt.
Her kan du slenge med de små-slappe restene av blomkål du har unngått blikket til, samt bruke opp den tomatpureen du åpnet for noen uker siden. Billig mat trenger ikke smake dårlig. Oppskriften er inspirert av Maj-Britt Aagard sin røde samvittighetssuppe.
Ingredienser:
- 3 store tomater
- 2 store røde paprika
- 1 stor rødløk eller gul løk
- 400 g (1 boks) kokte kikerter
- 1 boks røde linser (kokt)
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss tomatpuré/tomatkonsetrat
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts karri
- 2 ts sukker eller flytende honning
- En klype salt
- 2 ss olivenolje
- 1 l grønnsaksbuljong eller hønsebuljong, alt etter hva du har
- Det du har av rester i kjøleskapet; brokkoli, blomkål, squash eller aubergine. Har du en klonk med fløte fra oreokaken på søndag? Smell den opp i og.
Slik gjør du:
- Kutt opp grønnsakene i passe små biter og legg det på et brett med bakepapir. Strø over salt og krydder og olje, og smekk den i ovnen på 250grader i en halvtime.
- Deretter varmer du opp 1 liter vann med grønnsaksbuljong. Etter en halvtime, om paprikaen er god og mjuk og det er god stemning så heller du grønnsakene over i gryten med buljongen. Stavmiks, og vipps så har du middag.
- Har du noe rømme som synger på siste vers? Dander det i suppen med en god skje.
- Hell over det du har stjelt av ferske urter fra Musehagen og nyt. Er du ekstra fjong så unner du deg litt parmesan og en hvitløksbaguett, men den fungerer også med revet hvitost og kneipp.
Foto: Malin Kvamme