//
3 min lesetid

Listespalten du ikke visste du trengte

I en hverdag preget av lange pensumtekster og umenneskelige ordgrenser, er det forfriskende å skrive noe kort, konsist og enkelt: en liste.  En liste er enkeltord eller korte setninger som er satt opp punktvis under hverandre og har en felles egenskap som binder de sammen (wikipedia). Lister er et format som de aller fleste av oss har kjennskap til. Om det så er den lille huskelappen i baklommen du tar med deg når det er Trippel Trumf torsdag eller notatet på mobilen din med alle øvelsene du trenger til dagens Back Attack. Det kan være en systematisk oversikt over dagens gjøremål eller en rangering av dine favoritt russesanger fra 2016 til 2019.  Det finnes mange ikoniske lister som for eksempel Peoples “most beautiful people”, UNESCOs verdensarvliste og De ti bud. Lister er ideelle fordi man kan skrible ned et par punkter, sjekke de av med et stort rødt kryss og få nok mestringsfølelse til å komme seg gjennom uken. Har du lyst til å se flere kultfilmer, lese mer klassisk litteratur eller ikke gå tom for samtaleemner under tinderdaten din førstkommende fredag? Skriv en liste!

Når alarmen går av kl 06:15 på en mandagsmorgen er det aller første jeg gjør, (etter å ha sjekket om jeg har fått snap av han fyren) å skrive en liste. Det gjør at en dag som virker hektisk i hodet mitt fremdeles ser hektisk ut, men det står i det minste med glitterskrift. Det faktum at jeg er en del av eliten i listeskriving tilsier at jeg ikke begrenser meg til stusselige handlelister og korte punkter over det dagen skal fylles med. Lister er stresslindrende for meg, på samme måte som å grine til triste emo-låter fra midten av 2000-tallet er stresslindrende for andre. Jeg har derfor rullet opp ermene og gravd i personlige opplevelser, hvilket har resultert i disse to listene:


10 enkle måter å gjøre det slutt på!

1. Skriv et omfattende brev hvor du legger frem argumentasjon over hvorfor dere ikke burde være sammen. Husk å inkludere innledning, hoveddel og konklusjon.


2. Plassere beskjeden i tacobaguetten hans/hennes fra kantina på Studentsenteret


3. Få vennene dine til å fortelle det ved å arrangere en overraskelsesfestP


4. Planlegg og inviter vedkommende til en begravelse hvor du holder nekrolog for deres kortvarige forhold.


5. Vær deg selv, så kanskje han/hun gjør det.


6. Informer om at du må gå i sølibat fordi du har levd et syndig liv og må distansere seg fra alle kjødets lyster


7. Når personen begynner å henvende seg til deg som kjæreste, fortell at det har blitt litt mye skole i det siste og at du dessverre ikke har fått med deg at det har blitt en endring i sivilstatusen din.


8. Lat som om du har mistet noe og forsøker desperat å finne det igjen. Når de spør hva du har mistet, svarer du «følelsene mine for deg»


9. Hold vedkommende sin hånd i været et par sekunder når «Single Ladies» kommer på, før du stikker og avfølger de på insta.


10. Lei et fly som kan skrive “Det er ikke meg, det er deg” med løkkeskrift over en skyfri himmel.


10 ting som burde irritere oss alle!

1. Å bli avbrutt i lipsync midt i første verset av Eminems Loose Yourself på HF bibliotekets doer.

2. Når fyren man har holdt på med i fem måneder tar deg med på fest og introduserer deg for hans nye kjæreste.

3. Vors før 17. Mai frokosten. Det er barnas dag (les: meg, Guds barn) og barn trenger i gjennomsnittet mellom 10-12 timer søvn og en vekkerklokke som ikke er Domen2019.

4. Det faktum at Bergen er en såpass liten by at man til enhver tid kan møte på sine dårlige avgjørelser på Rema. 

5. Når vennene dine unnlater å invitere deg på Silent-vorspiel fordi det er midt i uken, slik at du mister sjansen til å meddele at du skal opp klokken 06:00 for komme deg på SiB City.

6. Når venner og mamma kaller forholdet ditt til Shawn Mendes for er en “usunn besettelse som man senest burde ha vokst ut av i slutten av tenårene”. 

7. Å bli kalt urimelig fordi du (jente,154cm) har et høydekrav på minimum 186cm som avgjørende i utvelgelsen av fremtidig partner.

8. Ghosting.

9. Når karriereveileder råder deg til å opprette en LinkedIn konto, men glemmer å informere om at ekskjærester og deres eventuelle nye kjærester blir varslet når kontoene deres stalkes.

10. At ingen av de du dater er rike, hvite, heteroseksuelle menn som jobber i Oslos finansmiljø og snorter flere kilo kokain i måneden. 


Skribent

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.

Forrige artikkel

Litteraturfestival i Bergen

Neste artikkel

10 steder på 14 timer