//
2 min lesetid

Vi er alle 80 år gamle ektepar

Foto: Nora Marie Mjølhus

Etter over ett år med korona, trenger samtalene våre sårt førstehjelp. Gjennom et langt pandemiliv i lockdown og uvisshet er det frustrerende nok ingenting å snakke om lenger. Her er fem samtaleemner som kan vaksinere påskepraten mot drepende repetisjon.

«Husker du Roskilde 2018? Da vi måtte spurte til Bruno Mars-konserten og du tryna, men vi akkurat rakk de to siste låtene?» 

«Ååh, ja! Gleder meg sjukt til å dra på festival igjen!» 


Jeg er 24 år gammel, og mimrer tilbake til gode, gamle dager. Da sola skinte, skjenkestopp var forbundet med forbudstida i USA på 20-tallet og det å samles 50 stykk i et firemannskollektiv var fullt mulig (om enn litt utfordrende). 

Snapchat melder: «Fem år siden ferieturen til Paris!» eller «To år siden den bursdagsfeiringa». Ah, for et liv jeg levde. Men det er lenge siden nå. 

Det er ikke bare meg. Jeg kan gjette hva du har gjort i det siste. Lest, laga middag, vært på kaffebesøk, gått tur, jobba litt, lest, kaffebesøk, gått tur, laga middag, laga frokost lest kaffebesøk tur tur GÅTT TUR GÅTT EN MILLION TURER LEST JOBB- 

Vi har alle blitt 80 år gamle ektepar som, etter et langt koronaliv sammen, ikke har noe å snakke om lenger. Det eneste vi kan knytte bånd gjennom, er å se tilbake på våre glansdager og enes om at «ja, det var gode tider». Så forteller vi for n-te gang historien om overivrige Anne, som vrikka ankelen på Halloween og havna på legevakta utkledd som Gjert Ingebrigtsen. 

Jeg er lei av å leve i fortida, og med vaksinasjonstempoet Norge kjører må man gå mer kreativt til verks. Her kommer fem samtaleemner som du kanskje ikke har snakka om mer enn femten ganger i det siste:

  1. Drømmer. Hva er den rareste drømmen du har hatt? Min er at jeg ble fanget av en stamme med ekorn i en mørk skog, så feira vi kinesisk nyttår og jeg fikk lov til å fly luftballong. Og mens du alt er i gang, prøv drømmetyding! Undertegnede er skeptiker, men gøy er det uansett. 
  1. (Halv)kreative scenarier. Hvilken drink er du? Hvilket norsk reality-program ville du meldt deg på om du måtte, og hvorfor? Du må gjøre en ting forbudt, og en ting lovlig i Norge – hva? Hvilken tidsalder ville du rømt til med tidsmaskin om det ble atomkrig i 2022? Slå deg løs! 
  1. Google-konkurranse. Sett deg sammen med en venn, og prøv å finne de artigste faktaene/videoene/memesene. Søk opp en tilfeldig ting, og kanskje kan det lede til noe gøy eller interessant. Kulter, vann, farlige fornøyelsesparker – det er en hel verden der ute! Og ja, det er nørd, men det er mer nørd å sitte i klein stillhet.  
  1. Irritasjon. Hva irriterer deg mest? Det er ingenting som et vennskap bygget på ekte forakt mot noe annet. Det er ikke lov å si korona. 
  2. De store spørsmålene. Livet, døden og evigheten. Hvor tror du vi havner? Og om du ikke er religiøs, hva ville du foretrukket? Gjenfødelse, himmel og helvete eller kanskje stikke opp til Valhall med Odin og Tor?

Påska er tida for gjenoppstandelse. Forhåpentligvis leder disse tipsene dine samtaler til å ta en Jesus (ikke da han døde, altså). Lykke til, og god påske! 

PS. Serier, bøker, oppskrifter, koronadating, planter, strikking, fotball og podkaster regner jeg med dere snakker om allerede. 

PPS. Slutt å snakke til meg om strikking og planter. Jeg liker ingen av delene, og jeg er lei.

Skribent

Forrige artikkel

For alt vi har, og alt vi er.

Neste artikkel

Samvitens Påskekviss ||