/
3 min lesetid

Jungelfest 2023 – en fest for mangfoldet

Fredag 27. januar gikk årets jungelfest av stabelen. Den fargerike festivalen arrangeres over tre dager, hvor arrangementene har tatt sted på klubbene Østre og Landmark, samt Jungelens nye lokaler i Bergen sentrum. Det var lagt til rette for både mingling, gode samtaler, dans og rytme.

I år har Simon Alejandro fått mye medieoppmerksomhet for sitt arbeid for et nytt møtested for unge i Bergen. Han er stifter av organisasjonen Jungelen, og har sammen med teamet sitt jobbet beinhardt for å skape denne unike musikkfestivalen som skal by på både lokale og internasjonale musikkopplevelser. Dette året markerer Jungelen sitt syvende år med arrangementer, og i år har arrangørene gitt alt for å skape et solid program bestående av både konserter, DJ-er, samtaler, workshops, og mat.

Program for Jungelfest 2023.
En fest for mangfoldet

Jungelfesten hadde en eksotisk stemning med rytmer vi vanligvis ikke får servert på denne kanten av verden. Heldigvis fikk vi tatt en prat med Simon Alejandro. Alejandro kan innrømme at han er litt sliten etter det harde arbeidet mot å skape Jungelfest. Han formidler likevel at jungelfest er en arena for mangfold og god stemning.

Simon Alejandro i samtale med Samviten sin journalist, under Jungelfest 2023 på Østre.

Allerede etter kort tid på festivalen kan vi merke at stemningen er god, og det er en behagelig og en spennende affære å bevege seg rundt i rommet. Lokalene la også listen for en god opplevelse, med et mørkt rom hvor fokuset var scenen, og de mange fargelysene som bevegde seg gjennom rommet. Det ga både en intim opplevelse av konserten, samtidig som Jungelfest var fylt med engasjerte mennesker. Denne unike festivalen var enormt fascinerende, og virkelig noe av sitt eget slag.

På sin nettside legger de også klare føringer for arrangementets verdier med et tydelig standpunkt hvor festivalen skal være et safe-space for alle som deltar. De legger vekt på jungelfest som en trygg plass hvor alle skal føle seg velkommen.

Det er god stemning på dansegulvet under Jungelfest 2023.
Gamle kjenninger

Når vi får et overblikk over jungelfest som helhet er det uten tvil at stemningen blant publikum på festen var usedvanlig god. Alle var samlet for denne enestående opplevelsen, hvor mennesker var åpne og mottakelige for å komme i kontakt. Jungelfest oppfattes derfor også som en plass hvor du enkelt kan bygge nettverk og komme i prat med mennesker i Bergen.

På fredagens arrangement treffer vi på Tarjei Sortland, som vi også møtte på i fjor. Han møter vi på dansegulvet foran konsert-scenen, hvor han står i godt lag sammen med Alexander Grande. Fjorårets jungelfest fristet til gjentakelse, og guttene virker løssluppen, og i fri bevegelse til den funky musikken som spilles i bakgrunnen. Fargene fyller det ellers mørklagte rommet, og det oser god atmosfære på dansegulvet.

Jungelfest 2023 på Østre.
En unik musikkopplevelse!

Jungelfest gir en opplevelse av å befinne seg i det fjerne utland. Publikum får muligheten til å oppleve skjulte perler, og få innblikk i musikk som gir mye kulturelt påfyll. Blant dem som opptrådte på Jungelfest var det både lokale og internasjonale artister. Her var det en sammensetning av musikere med musikkinsiprasjon fra blant annet Berlin, Nord-Afrika og Midtøsten. De norske og internasjonale musikerne lagde bra liv, ikke minst fordi de også skapte et engasjerende show fra scenen. De fikk Bergenserne til å bevege seg på måter jeg ikke visste at vi kunne.

Vi benyttet sjansen til å ta en prat med ett av bandene som spilte på festivalen – nemlig Oswéla fra Frankrike. Dette bandet opptrådte med rytmiske jazz-toner med innslag av saksofon og bass – en fryd for øret! Vi spurte gruppen om hvordan de opplevde opptredenen sin på jungelfesten, og hva de synes om stemningen og publikummet.

«Stemningen var vill! Publikum var veldig varme og mottakelig, bare vakre mennesker.»

Oswéla

De kan fortelle at de hadde en felles forbindelse med arrangør Simon Alejandro som gjorde at de ble invitert til å opptre. De legger også til a de føler at det har vokst frem en forbindelse mellom bandet deres og Bergen. En av hovedmotivasjonene til gruppen er å representere dansesamfunnet deres, og det var også på bakgrunn av dans at gruppen ble etablert.

Oswéla spiller på scenen på Landmark under Jungelfest 2023.

I år har jungelfest fått støtte av store aktører som Sparebanken Vest, Bergen Kommune, Bergen Kunsthall, Kulturrådet og Institutt Français. Dette tyder på at jungelfest er en festival som satses på av de lokale aktørene i Bergen, og at det er mange som har troen på dette som et givende tilbud til kulturlivet i Bergen. Det er ikke så rart når Jungelfest på en enestående måte skaper en positiv og inkluderende energi!

Mer av dette! Vi gleder oss til Jungelfest 2024.

Skribent

Forrige artikkel

Ny utgave av Samviten!

Neste artikkel

Rick’s: Skrekkens hus