/
1 min lesetid

Samviten anbefaler: Cine Latino

Denne helgen i Bergen kan du nyte Norges eneste latinamerikanske filmfestival: Cine Latino!

Cine Latino er en langhelg med det beste av nye latinamerikanske filmer, men også med matsalg, danseoppvisninger, panelsamtaler, fester og innledninger fra de mange talentfulle latinamerikanerne i Bergen. 

Festivalen er en feiring av latinamerikansk kultur, og et møtepunkt for alle med tilknytning til eller interesse for Latin-Amerika, men også for de som vil se film utenom det vanlige.

“Cine Latino gir mangfold til kinoprogrammet i Bergen. Den løfter frem og går i dybden i historier som gjerne unntaksvis og overfladisk får medieoppmerksomhet» sier festivalsjef, Håkon Tveit.

Selv om det lages mye fra film i regionen, er det forsvinnende lite latinamerikansk film på kino i Norge. Cine Latino er Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) sin festival for latinamerikansk film, som i år arrangeres for femte gang. Festivalen er viktig på mange måter.

Festivalsjef for Cine Latino, Håkon Tveit.

“Det er spesielt verdifullt at latinamerikanere får se sine fortellinger i en sosial og kollektiv ramme, i et format som tar filmkunsten på alvor og åpner for samtaler rundt de mange sterke historiene regionen har å by på”, sier Tveit.

Filmene som blir vist under Cine Latino 2023 byr på masse innsikt i saker som er brennende aktuelle, enten det er klima og miljø, utsatte urfolk, kjønn og seksualitet, menneskerettigheter, historie og politikk. I tillegg er det vel så mye gøy å se. Tveit forteller at programmet alltid skal kombinere filmer med et tilgjengelig filmspråk med bred appell med kunstnerisk ambisiøse filmer som utfordrer.

Cine Latino har ambisjon om å fortsette å forankre festivalen som en uunnværlig helg for filmentusiaster og folk med interesse for Latin-Amerika. Ta turen til Bergen kino om du er nysgjerrig!

Skribent

Forrige artikkel

Manifestation or wishful thinking? 

Neste artikkel

Samviten anbefaler Cine Latino: SORCERY