Ingeborg Gloppen Johnsen er nåværende ansvarlig redaktør i Samviten. Foto: Eydna Joensen
/
4 min lesetid

Hvem er Samvitens ansvarlige redaktør, og hvem blir den neste?

Samviten skal snart sette inn ny redaksjon for høsten 2023. I den anledning vil vi dele et innblikk i livet til vår nyligste ansvarlige redaktør.

Vår ansvarlige redaktør fra høst 2022 og vår 2023 er Ingeborg Gloppen Johnsen. Hun er 22 år og studerer bachelor i sammenliknende politikk. Hvordan startet hun, hvordan har hun taklet ansvaret, og hva håper hun vår neste redaksjon vil bestå av? Vi håper dette intervjuet vil nå til deg som lurer på hvordan det er å ha et verv som student.

Ingeborg har vært med i Samviten siden høsten 2021 da hun begynte å studere, først og fremst fordi hun ville ta del i en hyggelig studentorganisasjon. Men så skulle det vise seg å være et ledig verv som nettredaktør da hun skulle bli med. Nettredaktøren i Samviten styrer nettsakene på samviten.no og alt annet relatert til hjemmesiden.

– Jeg har alltid likt å skrive og å være kreativ, så planen var egentlig bare å bli med som skribent. Først ble jeg litt skremt av å stille til verv som førsteårstudent. Jeg hadde liten til ingen kjennskap til magasinet. Men så tenkte jeg bare, «hvorfor ikke?» og prøvde meg som nettredaktør.

Ingeborg Gloppen Johnsen er nåværende ansvarlig redaktør i Samviten. Foto: Eydna Joensen

Neste skoleår ble hun valgt til ansvarlig redaktør. Derfor måtte jeg spørre henne om hvorfor hun ville nettopp det.

Kan du ta meg gjennom historien om hvordan du kom frem til å stille og ta rollen som ansvarlig redaktør?

– Først og fremst ville jeg fortsette å være i en studentorganisasjon, og jeg syntes det virket spennende å ha ansvar for et helt magasin, sier Ingeborg.

Hun trekker frem at det virket spennende å prøve å utvikle magasinet på sin måte. Siden det er et litt mindre studentmagasin har man litt friere og kreative tøyler. Ikke minst kunne hun som student få mye erfaring som leder, men også i produksjon av magasin og alt samarbeid som skal til. 

– Jeg synes at jeg både har blitt kjent med mange nye mennesker, samt blitt bedre kjent med meg selv i en lederposisjon, sier Ingeborg.

Hun understreker at det ikke er viktig å skulle ha vært med i studentorganisasjonen fra før for å kunne stille som ansvarlig redaktør. 

Møtte du på noen ansvar du ikke var klar på å ta på deg, og hvordan taklet du de?

– Ting er alltid litt skummelt når det er nytt, men her får man god opplæring av forrige ansvarlige redaktør, og man får tips og lærer underveis.

Ingeborg forklarer at hun til tider tok på seg ekstra arbeid til sosiale medier og nettredaksjon, og at det kunne vært en uventet tidstyv. Store verv kan være tidskrevende hvis de ikke er strukturert riktig i din rutine. Derfor er det viktig at man tidlig blir kjent med sin ønskede struktur på balansen mellom studier og verv.

Aller viktigst skal det kunne være gøy å være frivillig i en studentorganisasjon. Det forventes ikke at man skal kunne alt idet man inntar et verv. Samviten er opptatt av å ha god kontakt mellom nye og tidligere redaksjonsmedlemmer, fordi ingenting er kjipere enn å stå alene i noe man ikke kan få hjelp i.   

Papirutgaven av Samviten nr. 1 | 2023.

– Noe av det som gjør produksjon av et studentmagasin så gøy er hvor resultatbasert alt arbeid er, sier Ingeborg.

Årets redaksjon har også jobbet mye med å gi Samviten et løft, og det er noe Ingeborg er veldig stolt av. I årsskiftet fikk Samviten ny grafisk profil. Det innebærer ny logo, ny grafisk layout i magasinet, ny hjemmeside og template på sosiale medier. Til slutt sirkler hun tilbake til magasinene.

– Det var veldig spesielt å motta vårt første magasin (Nr. 1 | 2023). Jeg følte at alt det vi har jobbet med internt i gruppa over semesteret ble belønnet med et fysisk magasin som også ble fint og innholdsrikt. Den nyeste utgaven (Nr. 2 | 2023) føler jeg også mye stolthet over.

Til sommeren skal Ingeborg på utveksling, og må derfor også ta avskjed med vervet sitt. Med resultatene hun har jobbet for følger også en del erfaringer og et ekspandert nettverk. Da jeg spurte om hvilke erfaringer hun tror kommer til å sette sterkest spor, svarer hun meg slik:

– Generelt så føler jeg at jeg har fått mye erfaring som leder og rundt detaljene i prosessen av å produsere et magasin. Mest av alt, så har totalen i det å ha et ansvar, samarbeide med fine folk og føle en genuin motivasjon for et frivillig verv vært spennende. Det er givende å ha samarbeid med skribenter, illustratører og grafikere, samt med fakultetet. Til sist synes jeg at jeg personlig har blitt flinkere i utforming av tekster og design.

Et innblikk i den nyeste utgaven av Samviten – nr. 2 | 2023.

I våre kommende allmøter og valg skal Samviten rekruttere nye medlemmer og redaksjon. Ansvarlig redaktør Ingeborg og hennes redaksjon er motivert til å møte nye folk og gi opplæring, og jeg måtte høre hvem hun håper vil bli med.

– Først og fremst noen hyggelige og åpensinnede folk. Jeg håper også noen som har lyst til å videreutvikle Samviten vil bli med.

Hva burde folk vite at de har i vente?

– Noe ukjent, selvfølgelig, som det er når man begynner med noe nytt. Men man har god erfaring i vente om hvordan man produserer et magasin, og selvfølgelig er det mange hyggelige skrive- og illustrasjonsmøter og sosiale sammenkomster som også kan føre til nye venner. Ikke minst er verv som ansvarlig redaktør noe jeg tror vil forme mange nyttige og gøye erfaringer.

Samviten har allmøte tirsdag 25. april på Diskuterbar kl 16:30!

Skribent

Forrige artikkel

Ny utgave av Samviten!

Neste artikkel

År 3000