/
1 min lesetid

Samviten anbefaler BIFF: Woman

Samviten anbefaler BIFF: Woman

«Hvilken posisjon kvinner har innad i et land er en av de beste indikatorene på hvor sunt et samfunn er.»

Gjennom 2000 intervjuer av kvinner fra over 50 ulike land tar dokumentaren «Woman» sikte på å besvare et spørsmål med både uendelig mulige svar og ingen endelige svar: Hva vil det si å være kvinne?

woman

Premiere i Venezia i Italia. Andre visning i Los Angeles, USA. Tredje visning på BIFF, Magnus Barfot sal 2, Norge. Regissør Anastasia Mikova har reist hele veien til Bergen for å fortelle om et storskala filmprosjekt utarbeidet av henne og Arthus-Bertrand over 4 år. Gjennom vakre stillbilder av kvinner i ulike landskap, får vi møte kvinner i deres vante omgivelser. Gjennom samtaler om drømmer, redsler og lidenskaper får vi møte kvinnene og deres innerste. Tematikkene spenner fra hverdag, dating og sex til abort, barnløshet og omskjæring. Fra oppvekst til alderdom. Ekteskap og tvangsekteskap. Kjønnsskifte;

«For mange kvinner er kvinnelighet en gave fra naturen. For meg er det en gave jeg gav meg selv.»

woman (1)

Dokumentaren står som en påminnelse på at det å gi kvinner en formidlingsplattform forsetter å være den beste måten å få bukt med stereotypier, diskriminering og undertrykkelse. Woman er en varm og sprudlende dokumentar, en morsom dokumentar, en vond dokumentar, en viktig dokumentar. Like umulig som oppgaven å beskrive alle kvinner med en setning, er det å oppsummere denne dokumentaren med noen få ord. Denne må du rett og slett få med deg.

Filmen vises 02.10 kl 11:15 og 03.10 kl 19:30.

 

Foto: Yann Arthus-Bertrand

Skribent

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.

Forrige artikkel

Kunngjøring av Raftoprisen 2019

Neste artikkel

Samviten anbefaler BIFF: Parasitt