// Nora Marie Mjølhus
//
2 min lesetid

Inne-Kultur

En av de fine tingene med all denne uventede innetiden er at jeg har fått mye mer tid til å nyte solo-kultur-opplevelser som jeg i min vanlige hverdag ikke er så flink til å skape nok tid til. Tenkte at jeg derfor kan skrive noen små liste-artikler (eller listikler) til inspirasjon mens vi venter på å bli befridd fra dette selvpålagte innekos-fengselet vi lever i nå. Kanskje noen får noen fine opplevelser av det? Så, her er en liten liste over ting jeg har satt pris på denne uken!


Ny musikk: Home Sonmi:
Lo-fi fine beats med tydelig inspirasjon fra både J.Dilla, Flying Lotus, og klassisk ambient som Eno og The Orb. Fint å ha på øret mens man leser litt eller gjør andre ting.

Klassiker: Ambient 1/ Music for Airport – Brian Eno
Når man snakker om ambient så er kanskje dette en av de største klassikerne, åpen og drømmende. Har gått på repeat hele uken.

Podcast: In our Time – BBC Radio 4
En enorm bak-katalog med episoder med den veldig britiske Melvin Bragg som programleder og helt vanvittig gode eksperter som gjester. Denne uken hørte jeg blant annet episoden om Tutankhamon, det var skikkelig fascinerende. Ganske mye misforståelser ute og går om denne (kanskje?) mest berømte av faraoer…

Ny bok: A Memory Called Empire – Arkady Martine
Politiske intriger – in space. Sci-fi med Aztek-inspirert kultur og enormt mye politikk, og et mordmysterium i kjernen. Dette var veldig, veldig gøy. Så lenge du tåler at det er romstasjoner og andre planeter som kulisser, så handler dette dypest sett om å utforske andre kulturer og å navigere politiske intriger som en fish-out-of-water. Gøy/gøy.

Klassiker: Hundre års ensomhet – Gabriel García Márquez
Begynte igjen på en av mine favoritter (takk til engelsklæreren min på videregående som introduserte meg for denne!). Buendía familien i Macondo gjennom mange generasjoner og alle deres prosjekter, eksistensielle spørsmål, magiske hendelser, ensomheten som alltid er til stede. Koser meg med denne en god stund til.

Fagartikkel: The psychological impact of quarantine and how to reduce it: rapid review of the evidence. – The Lancet. (Brooks et al. (2020).)
Åpenbare årsaker. Viktig akkurat nå, for de som orker eller har akademisk interesse for dette.

Ny serie: Tiger King – Netflix
Helt. Sjukt.
Følger et persongalleri uten like med folk som eier eksotiske dyr i private dyreparker i USA, og de mange intrigene som oppstår mellom dem. Det er våpen, tigre, narko, mord, rednecks, yogis, og alt mulig annet. At dette er dokumentar, er faktisk ikke til å begripe.

Klassiker: Better Call Saul – Netflix
Oppfølgeren til Breaking Bad er nesten like god, det er mange sesonger, og den 5 sesongen er i gang nå, med nye episoder hver uke. Det er bare å kjenne sin besøkelsestid.


God fornøyelse – og kos deg med litt inne-kultur mens vi sitter inne og blomstrer hver for oss!

Skribent

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.

Forrige artikkel

Grønnhetstyranniet og andre buskevekster!

Neste artikkel

En joggetur i Bologna