/
2 min lesetid

Månedens anbefalinger: november

Det nærmer seg vinter, og med lavere temperaturer og en sesong med mer isolering vil man kanskje gjemme seg i varmere og mer sosiale omgivelser.

Bergen Internasjonale Musikkfestival

Bergen Internasjonale Musikkfestival er et festivalsamarbeid med arrangører i fem norske byer, som går sammen om å presentere artister fra hele verden høsten 2022. Her er det å finne en fantastisk bra gjeng fra Tromsø World Festival, Oslo World, Molde Mundo & Ibsenhuset! Etter 2 år med pandemi er de igjen klare for 3 dager med flotte artister fra både inn- og utland.

Når: 3-5 November
Hvor: Bergen Internasjonale Kultursenter, USF verftet, Cafe Sanaa
Alder: 18 år (bortsett fra familiekonserter)
Billetter: Festivalpass (tor, fre, lør): 1 500,- // Dagspass (kun én dag): 500,-

Spielbergs

Man skulle tro at det var forbeholdt de aller største norske artistene å få den oppmerksomheten Spielbergs har fått ute i verden de siste årene. For man må jo kunne si at ting står litt på hodet når de har vært #1 på Hype Machine hele tre ganger, og tungvektere som Pitchfork, The Guardian, NME, The FADER og Stereogum har premiert det Spellemanns – nominerte debutalbumet deres med knallgode anmeldelser. Her snakker vi store melodier bak vegger av gitarer og vokalist Mads Baklien fremfører hver eneste låt med hjertet langt utenpå skjorta.

Når: 3. November
Hvor: Kulturhuset i Bergen
Alder: 18 år
Billetter: Ordinær: 150,- // Student: 50,-

Ka2

Ka2 er et konsept som må oppleves. Kjent for sine ekstravagante, fargerike shows med psykedeliske elementer har Ka2 med sin spesielle blanding av svevende pop og hard elektronisk musikk truffet en musikalsk nerve i både Norge og det store utland.

Når: 10. November !11 og 12 November er utsolgt!
Hvor: USF Verftet
Alder: 18 år
Billetter: Ordinær: 355,- // Student: 305,-

Ramón

23 år gamle Ramón har allerede skapt et navn for seg selv. Tre EP’er og en rekke imponerende konserter har vist at 120.000 følgere på sosiale medier ikke har kommet til ved en tilfeldighet – de ærlige og sårbare tekstene har truffet en stadig voksende gruppe fans og følgere som kjenner seg igjen i Ramón sin åpenhet, både i musikken og livet.

Når: 18. November
Hvor: Kulturhuset i Bergen
Alder: 18 år
Billetter: Ordinær: 285,-

Lysfesten i Bergen

I over 30 år har Bergens Tidende arrangert Lysfesten for å feire fellesskapet i byen vår. Det har blitt en viktig og fin førjulstradisjon for mange. 
Lysfesten er et stort og flott arrangement for Bergensere og tilreisende med musikk, underholdning, magiske lysopplevelser og spektakulært fyrverkeri

Når: 19. November
Hvor: Festplassen
Alder: Ingen aldersgrense
Billetter: Gratis

Isah, Dutty Dior og Bianca

Isah, Dutty Dior og Bianca legger ut på turné sammen i høst og tar turen til USF Verftet med gjester.

Når: 25. November
Hvor: USF Verftet
Alder: 18 år
Billetter: Ordinær: 335,- // Student: 285,-

Highasakite

Knapt noe annet band har preget norsk musikk de siste ti årene slik som Highasakite. De har sin helt egne musikalske sound, som de på mektig vis formidler med overbevisende genuinitet og særegenhet. Bandets kombinasjon av musikalitet, kunstneriske ambisjoner og vilje, gjør hver Highasakite-konsert til en unik opplevelse.

Når: 26. November
Hvor: USF Verftet
Alder: 18 år
Billetter: Ordinær: 590,-

God november!

Skribent

Forrige artikkel

Samviten anbefaler BIFF: Fire of Love

Neste artikkel

Raftoprisen 2022: Arbeidet mot tortur må styrkes