Foto: Ingeborg Gloppen Johnsen
/
1 min lesetid

Månedens anbefalinger: desember

Desember er for mange studenter forbundet med eksamenslesing og en siste innspurt før ferie. Samtidig vier mange måneden til både julekalender og pepperkakespising. Førjulstiden er offisielt i gang, og Bergen har mye å by på før julen ringer inn!

Juleverksted på Diskuterbar

SV-organisasjonene og SV-fakultet inviterer til juleverksted og julekos! Her kan man få en pause fra eksamenslesinga, hvor det serveres det både julekaker og gløgg. Det blir også muligheter for å lage fine julekort!
Når: 1. desember kl. 13
Hvor: Diskuterbar

Ny utstilling på KODE: «Brikker»

Et steinkast unna lesesalen kan du oppleve kunst fra verdensberømte kunstnere! Mesterverk skapt av Andy Warhol, Louise Bourgeois, Claude Monet, Nikolai Astrup og Barbara Hepworth inntar KODE i Bergen sentrum. I samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB presenterer utstillingen 161 malerier, trykk og installasjoner. Her vises det også kvinnelige pionerer, tyske ekspresjonister og amerikansk fotokunst. «Brikker» retter også fokus på hvordan tilfeldigheter, penger og politikk er med på å påvirke kunsthistorien og måten vi samler på.

Når: Åpner 2. desember kl. 19, og varer fram til 12. mars 2023.
Hvor: Permanenten, Kode 1

Bibliotekfest

Bergen offentlig bibliotek inviterer til en heldagsfest med arrangementer, foredrag og samtaler! På kvelden blir det konserter med Duvét og GKR, og senere nattklubb med DJ Simon Alejandro (Jungelen). La skolebøkene ligge hjemme, og ta deg heller en festdag på biblioteket!

Når: 3. desember
Hvor: Bergen offentlige bibliotek

Adventslys tennes på Fløyen

Kombiner søndagsturen med adventsstemning!  Hver søndag i advent tennes det lys på toppen av Fløyen. Gå deg en sprek tur eller velg den behagelige Fløibanen. På toppen får du oppleve sang og kulturelle innslag, mens du får friskt luft og en fin utsikt over byen.

Når: Hver søndag i advent
Hvor: Fløyen

Bergen julemarked

Etter to desember-år med et slitent koronatelt, er Bergen Julemarked endelig tilbake på Festplassen! Å vandre gjennom det lille julemarkedet gir en god førjulsstemning. Her kan man både smake på noen deilige fristelser, og treffe på utstillere med spennende julegavetips.

Når: fram til 22. desember
Hvor: Festplassen

Pepperkakebyen

Verdens største pepperkakeby er i Bergen! For mange bergensere er dette en tradisjon, men det er nok ikke alle studenter som har besøkt byen tidligere. Det burde du prioritere i år!

Når: Hele desember  
Hvor: KODE Museum

God førjulstid!

Skribent

Forrige artikkel

Raftoprisen 2022: Arbeidet mot tortur må styrkes

Neste artikkel

Ny utstilling på KODE: «Brikker» byr på verdensberømt kunst og stiller spørsmål om kunsthistoriens spill