2 min lesetid

Redaksjonen anbefaler: Podcast

Det er ikke mye som slår å koble av med en podcast på øret. Det er heller ingenting som får husarbeidet til å gå raskere. Her er Samvitens anbefalinger:

 

Tankesmie Tankesmie
Her undrer Kenneth og Tommy fra NerdAlert seg både grønne og blå over livets store og ikke fullt så store spørsmål: «Finnes det liv etter døden?» og «Er vi alene i universet?» til spørsmål som «Hvordan har siamesiske tvillinger sex?» og «Hvorfor elsker vi en god skandale?» diskuteres over en lav sko. Står du i en time Soladialekt kanalisert direkte inn i ørekanalene dine, vil du få dagevis med «latterkrampestølhet» i mageregionen til gjengjeld. 


SodajerkerSodajerker

De er et låtskriverteam fra Liverpool som intervjuer andre låtskrivere, der i blant «vår egen» Sondre Lerche. Interessant og inspirerende! Gjennom mange episoder har de klart å snakke med en rekke låtskrivere som deler fra sine liv og karriere.

 

Mystery ShowMystery Show
En fantastisk sjarmerende podcast der programleder Starlee Kine løser mysterier som har plaget noen i årevis. Finnes dessverre kun en sesong, men den ene sesongen er verdt å lytte til.


 

RättegångspoddenRättegångspodden
Denne er et must for alle true crime-fans. Podcasten har lydopptak fra ekte svenske rettssaker, og man går gjennom forbrytelsene steg for steg. Relativt morbid underholdning, spesielt parteringsmordene, men det er også interessant å få innblikk i hvordan en rettsak fungerer.

 

 

RekommandertRekommandert
Kristoffer Schau: «Postbetjenten forsøker å bli hakket mindre dum, ved å snakke litt for lenge om utvalgte tema. Den siste mandagen i måneden på Postkontoret. Tøyen. Oslo.»
Schau sitter i et studio og spør ut eksperter på emner han ikke kan noen ting om. Temaer er alt fra henrettelser, vibratorer og ekstremisme til løping og sopp.

 

No Such Thing As A FishNo Such Thing As A Fish
Fire researchere fra QI (BBC) diskuterer livlig de beste tingene de har funnet ut denne uken. Vert Dan Schreiber har med seg James Harkin, Andrew Hunter Murray og Anna Ptaszynski.

 

 

new_splendid_tableThe Splendid Table
Tar for seg alt som handler om mat – kultur, mennesker, råvarer, teknikker og politikk. Hver episode er en reise i forskjellige matretter, oppskrifter og folk som driver med mat på ulike områder; kokker, leverandører, produsenter, handelsfolk og matnytere.

 

dead authors

The Dead Authors Podcast
H. G. Wells har reist gjennom tiden for å plukke klassiske forfattere fra deres samtid slik at de kan diskutere deres liv og bidrag til litteraturen. Av bemerkelsesverdige individer kan blant andre nevnes; Albert Camus, Hans Christian Andersen, Sun Tzu, Anne Frank og Ayn Rand. For nye lyttere anbefales Wells gripende samtale med forfatter og religiøs leder L. Ron Hubbard der blant annet sannhetens natur diskuteres.

 

KonspirasjonspoddenKonspirasjonspodden Fredrik Sjaastad Næss og Bjørn-Henning Ødegaard tar hver uke for seg en kjent eller ukjent konspirasjon med tilhørende bevis, før de drodler seg fram til en konklusjon.
Høydepunktepisoder: ble Shakespeares verk skrevet av flere personer, og var prinsesse Dianas død noe mer enn en tragisk ulykke?

Skribent

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.

Forrige artikkel

Korthus i kuling?

Neste artikkel

Vår tids epidemi